Infraroodsauna met kleurentherapie

De infrarood sauna heeft een positieve werking op de gezondheid.
De infrarood sauna is anders dan de gewone sauna. Het verschil zit in de warmte die er vrijkomt. In de gewone sauna wordt de lucht verwarmd en bij een infrarood sauna is er sprake van directe warmte.
Deze warmte wordt aangemaakt door infrarood elementen, waardoor de opwarmingstijd
veel korter is dan bij een gewone sauna en je sneller van de sauna kunt genieten.
De temperatuur van een infrarood sauna is lager dan die van de gewone sauna.
Dit wordt door veel mensen als comfortabeler ervaren, waardoor het dus
prettiger is om een tijdje in de sauna te blijven zitten.


De infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Deze straling dringt in het goed doorbloede bereik van de huid, de warmte verdeelt zich over de bloedvaten en reeds na korte tijd voelt men de aangename weldadige werking van de dieptewarmte.
Doordat het lichaam en niet de cabine wordt verwarmd gaat u transpireren en is het daarom niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren.
U kunt zelfs de deur gewoon open laten. Het is de straling die voor de heilzame werking zorgt niet de temperatuur in de sauna. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Deze straling werk verlichtend op reumatische en spierpijnen, en dringt diep in de huid door. Infrarood sauna’s kunnen door de directe werking op de spieren blessures bij sporters tegengaan en verminderen.
Als je klachten hebt aan de spieren, botten of gewrichten, dan is het gebruik van een infrarood sauna zeker aan te bevelen.
Ook huidaandoeningen zoals acne worden minder bij gebruik van de infraroodsauna. De huid wordt schoon gemaakt en nieuwe huidcellen worden aangemaakt, waardoor je huid gladder en soepeler wordt.

infrarood met kleurentherapie