Stoomcabine of hammam

Ongeacht de duur van de reservatie kan je de hammam gebruiken tijdens het 2de uur van je arrangement.

Een hammam of  Turks stoombad heeft een veel lagere temperatuur dan een droge sauna (45° à 60°C), maar de luchtvochtigheid is veel hoger (98%).  Het stoomgehalte bedraagt bijna 100%. Doordat de lucht in een hammam reeds verzadigd is met waterdamp, zal het lichaam minder transpireren en dus meer afkoeling moeten bekomen door de hogere belasting van de bloedsomloop.

Van zodra je 10 tot 20 minuutjes in de hammam verblijft, ga je zweten en gaan jouw poriën open staan.  Al het vuil zal door het zweten naar buiten gedreven worden. Jouw huid reinigt als het ware zichzelf en wordt zacht en soepel. Door de warmte worden ook jouw stofwisseling en doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige stoom in de stoom cabine is bijzonder goed voor jouw luchtwegen en kan verzachtend werken bij een verkoudheid of sinusitis.

Door de minder snelle afkoeling van het lichaam, is het aangeraden eerst een Turks stoombad te nemen en pas na afkoeling (15min) de finse sauna in te gaan.

Voor een complete wellness ervaring kan je tijdens de sessie kiezen om een aroma aan de stoom toevoegen. Je kan kiezen uit 4 verschillende aroma’s

 

 

stoomcabine