Stoomcabine of hammam

Een hammam of  Turks stoombad heeft een veel lagere temperatuur dan een droge sauna (45° à 60°C), maar de luchtvochtigheid is veel hoger (98%).  Het stoomgehalte bedraagt bijna 100%. Doordat de lucht in een hammam reeds verzadigd is met waterdamp, zal het lichaam minder transpireren en dus meer afkoeling moeten bekomen door hogere belasting van de bloedsomloop.

Van zodra u 10 tot 20 minuutjes in de hammam verblijft, gaat u zweten en gaan uw poriën open staan, zodat alle vuil door het zweten naar buiten gedreven wordt. Uw huid reinigt als het ware zichzelf en wordt zacht en soepel. Door de warmte worden ook uw stofwisseling en doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige stoom in de stoom cabine is bijzonder goed voor uw luchtwegen en kan verzachtend werken bij een verkoudheid of sinusitis.

Voor een complete wellness ervaring kan u tijdens de sessie kiezen om een aroma aan de stoom toevoegen.

U heeft de keuze uit 4 verschillende aroma’s: eucalyptus, jasmijn, lavendel of alpenkruiden.

Door de minder snelle afkoeling van het lichaam, is het aangeraden eerst een Turks stoombad te nemen en pas na afkoeling de droge sauna in te gaan.

De hammam kan je gebruiken tijdens het 2de uur van je arrangement.

wegens een defect aan onze stoomgenerator is onze hammam tijdelijk buiten gebruik.  Door de corona pandemie is er een grote vertraging op de levering van het defecte onderdeel om deze te herstellen.  De prijzen op de website zijn aangepast naar een arrangement zonder hammam.

 

stoomcabine